ZakelijkKlantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Welke verschillende sup technologieën zijn er?

  Sup technologieWelke verschillende technologieën zijn er? Er zijn voor opblaasbare sup boarden verschillende productiemethodes: single layer drop-stitch, double layer drop-stitch en double layer fusion technologie. In dit artikel vertellen we meer over wat nu die verschillende methodes zijn en wat de voordelen en nadelen zijn per productiemethode. Zo weet jij precies de verschillende productiemethodes en kan jij hiermee rekening houden bij het aanschaffen van een opblaasbaar sup board!

   

   

  1. Wat is drop-stitch?
  2. Single layer drop-stitch sup board
  3. Double layer drop-stitch sup board
  4. Double layer fusion sup board

   

  Of bekijk direct ons aanbod sup boards.

  Opblaasbaar sup board kopen

  Wat is drop-stitch?

  Alle opblaasbare sup boarden maken gebruik van drop-stitch technologie. Deze technologie is uiterst belangrijk om de onder- en bovenkant van een sup board met elkaar te verbinden. Maar wat is drop-stitch technologie nou precies? Dit zijn wel honderden tot duizenden draden die ervoor zorgen dat de onder- en bovenkant met elkaar verbonden blijven. Hierdoor kan een opblaasbaar sup board zijn originele vorm behouden wanneer deze onder hoge druk staat. Zonder drop-stitch technologie kan een opblaasbaar sup board niet zijn geadviseerde maximale PSI aan.

   

  Sup tip
  Tip! Ga nooit te ver over de maximaal geadviseerde PSI heen, dit kan namelijk voor draad breukjes zorgen
   

   

  1. Single layer drop-stitch sup board 

  Wat is een single layer drop-stitch sup board? 

  Een single layer board is een opblaasbaar sup board dat bestaat uit 1 PVC laag. Deze laag wordt bij elkaar gehouden door drop-stitch. Een single layer board kent een aantal voordelen maar ook nadelen. Hieronder een kort overzicht van de voor- en nadelen van een single layer board.

  Voordelen

  • Goedkoper, dan een double layer board en fusion technologie board (minder materiaal)
  • Lichtgewicht, dit omdat het maar uit 1 PVC laag is gemaakt
  • Makkelijk oprolbaar, omdat je maar 1 laag hoeft op te rollen
  • Opblaasbaar, en dus makkelijk meeneembaar & opbergbaar

  Nadelen

  • Minder draagvermogen, dit omdat het een uit 1 laag PVC bestaat
  • Niet stevig, sup kan erg snel zijn vorm verliezen en buigen wat nadelig is voor je sup ervaring
  • Sneller lek, dit omdat hij minder tegen een stootje kan omdat het 1 laags PVC is. 

   

  Voor wie is een single layer drop-stitch sup board geschikt?

  Een single layer drop-stitch sup board is niet geschikt voor de serieuzere supper die langere tijd van zijn of haar board gebruik wil maken. Vaak wordt een single layer board gekocht voor kinderen zodat ze er lekker op kunnen ravotten. Omdat dit board veel goedkoper is dan een double layer of fusion board, is het minder erg dat deze beschadigd.

  2. Double layer drop-stitch sup board 

  Wat is een double layer drop-stitch sup board? 

  Een double layer opblaasbaar sup board is een board wat bestaat uit 2 lagen PVC die aan elkaar gelijmd zijn. De bovenkant en onderkant worden bij elkaar gehouden door middel van drop-stitch. Een double layer board heeft een aantal kenmerken die dit type board uniek maken. Wij hebben ze onder elkaar gezet: 

   

  ✔ Dankzij de dubbele laag PVC behoudt het board zijn vorm en buigt dus het board minder snel

  ✔ Een dubbellaags sup board is snel omdat hij zeer stijf is

  ✔ Het board is minder vatbaar voor schade omdat het bestaat uit 2 lagen

  ✔ Opblaasbaar, en dus makkelijk meeneembaar & opbergbaar in een meestal bijgeleverde rugtas

  Single layer vs double layer

  Een double layer sup board is een stapje verder dan een single layer sup board. Dankzij de dubbele laag PVC is het board steviger dan een single layer board. Dankzij deze stevigheid kan een dubbellaags sup board hogere snelheden bereiken en behouden. Een single layer board heeft maar 1 PVC laag waardoor het board meer flex bevat waardoor je afgeremd kan worden door de punt van het opblaasbaar board. Een double layer sup board is wel zwaarder dan een single layer board. Als je een licht opblaasbaar sup board wilt met dezelfde en zelfs ook betere eigenschappen dan een double layer board dan is een dubbellaags fusion board ideaal!

  Voor wie is een double layer drop-stitch sup board geschikt?

  Een double layer sup board heeft zo zijn eigen kenmerken en is geschikt voor de alledaagse allround supper. Doordat het board steviger is heb je sneller vaart en kom je dus makkelijker vooruit. Daarnaast is de stijfheid hoger waardoor je steviger op het board staat. 

   

  3. Double layer fusion sup board

  Wat is een double layer fusion sup board? 

  De fusion technologie is een techniek wat toegepast wordt op sup boards waardoor ze lichter, steviger en stabieler worden dan double layer boards. Een fusion sup bestaat uit 2 lagen PVC. Deze 2 lagen zijn niet zoals bij een double layer sup board aan elkaar gelijmd maar deze 2 lagen PVC worden als een fusie aan elkaar gesmolten. Door deze speciale techniek toe te passen worden de eigenschappen van een double layer fusion sup board nog beter dan dat van een double layer board.

  Hieronder zie je een visuele uitleg van de binnenkant van een WANNAsup opblaasbaar sup board die de fusion technologie toepast. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

  Binnenkant van een opblaasbaar sup board

   

  Voordelen

  ✔ Milieuvriendelijker, er wordt geen lijm gebruikt

  ✔ Dubbellaags, zeer stijf en stug waardoor zeer snel en minder vatbaar voor schade

  ✔ Steviger, lichter en stabieler, dan een double layer board door speciale productietechnologie

  ✔ Oprolbaar, makkelijker oprolbaar dan een double layer board

   

  Fusion sup board kenmerken

  Een double layer opblaasbare sup board met fusion technologie is één van de beste boarden in de markt. Door de fusion technologie is het board zowel stevig als licht in het gewicht. Doordat het board stevig en licht in gewicht is wordt het board stabiel, snel en wendbaar. Dit zorgt voor de beste sup ervaringen! Wil jij graag het beste board hebben en wil jij gaan voor de ultieme sup ervaringen dan is een double layer fusion board ideaal!

   

  Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over welk sup board je het beste kunt kopen? Of heb je een andere vraag over onze boards? Neem contact met ons op of bekijk direct ons aanbod aan sup boards.

   

  Sup board kopen

   

  Sup technologie