ZakelijkKlantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Suppen met kind

  suppen met je kindVrijwel alles waar wij als ouders enthousiast van worden, delen we graag met onze kinderen. En laat suppen daar nou bij uitstek geschikt voor zijn! Samen sporten, samen plezier maken op het water, samen genieten van het buiten zijn… Heerlijk! Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je gaat suppen met je kind(eren). Op deze pagina geven we je een aantal tips over veiligheid, een geschikt sup board voor een kind en leuke sup activiteiten voor kinderen.

  Suppen met je kind: waar moet je rekening mee houden?

  Allereerst is het van belang dat jouw kind de sup technieken onder de knie krijgt. Als je zelf al sup ervaring hebt, kun je dit je kind zelf leren. Vindt je dit toch wel een beetje spannend, dan kun je jouw kind ook een aantal sup lessen laten volgen voordat je samen het water op gaat.

  Je kind veilig leren suppen

  Als je jouw kind zelf gaat leren suppen, is veiligheid prioriteit nummer één. Met de volgende tips zorg je er voor dat jouw kind een veilige supervaring heeft:

  • Leer je kind pas suppen als deze in het bezit is van een zwemdiploma, zodat het in ieder geval al ervaring heeft met zelfredzaamheid op het water.
  • Houd constant toezicht op je kind. Niet van een afstandje, maar zorg ervoor dat je meteen in de buurt bent om snel te kunnen ingrijpen voor het geval zich iets voordoet. Laat je kind nooit alleen uit suppen gaan!
  • Kies een dag met goed sup weer: weinig tot geen wind en een goede temperatuur, niet snikheet of ijskoud. Zo hoeft je kind zich niet extra te concentreren op externe invloeden zoals luchtweerstand en temperatuur, maar kan het zich volledig focussen op het suppen zelf. Zorg ook voor zonnebrand, want door de weerkaatsing op het water kun je sneller verbranden door de zon.
  • Neem je kind niet meteen de drukte in. Zorg voor een rustige locatie waar je verstaanbaar bent, en je kind niet meteen ook rekening hoeft te houden met allerlei ander verkeer op het water.
  • Kies voor een locatie met ondiep water en weinig tot geen stroming. Kies bijvoorbeeld voor een recreatiemeer, waar je kind niet meteen letterlijk het diepe in wordt gegooid als jullie gaan oefenen met suppen. Bekijk onze sup opstapplaatsen voor rustige locaties.
  • Kleed je kind veilig aan. Zorg dat het een reddingsvest draagt en dat je de leash (enkelkoord) omdoet.
  • Zorg dat het sup board en de accessoires afgesteld zijn op je kind. Een kind op een sup board voor een volwassene zetten en aan de slag laten gaan met een peddel voor een volwassene is mogelijk, maar zal voor het kind mogelijk een onplezierige ervaring zijn. De peddel kan te zwaar zijn en het board te instabiel om goed te kunnen suppen.

   

  Als je bovenstaande tips ter harte neemt, kun je met een gerust hart het water op en je kind de sup techniek leren.

   

  Meer over sup board technieken

   

  Je kind sup les laten volgen

  Vind je het een fijner idee dat je kind eerst les krijgt van een ervaren sup leraar, alvorens jullie samen gaan suppen? Laat het dan één of meerdere sup lessen volgen. Er zijn inmiddels talloze sup scholen door heel Nederland te vinden, die ook sup lessen voor kinderen aanbieden. De kinderen krijgen les met sup materiaal dat geschikt is voor kinderen. Sup lessen zijn al beschikbaar vanaf 6 jaar, mits het kind een zwemdiploma heeft, tot en met een leeftijd van 16 jaar. Lessen zijn zowel privé als in groepsverband te volgen.

  Sup board en accessoires kind

  Als jouw kind het suppen onder de knie heeft en enthousiast is over de activiteit, denk je er misschien wel over om ook voor je kind sup materiaal aan te schaffen. Zorg er voor dat deze aansluiten op je kind. Kies bijvoorbeeld eerder voor een opblaasbaar sup board in plaats van een hardboard. Deze zijn lichter en makkelijker te hanteren en zorgen voor een wat zachtere landing bij eventuele valpartijen. Ook zijn er speciale kinder sup boards, die breder en korter zijn, zodat jouw kind een perfecte sup ervaring heeft.

  De perfecte kinder sup

  Ben je op zoek naar een goede sup voor je kind? De sup boards van WANNAsup zijn breder en ligger stabiel op het water. Hierdoor kan je kind makkelijk leren suppen zonder van de sup af te vallen. Mocht je liever toch samen op een sup stappen met je kind, dan kan dit ook vanwege het maximale draaggewicht tot 140 kg.

  Sup peddel voor kind

  Kijk ook niet alleen naar het board zelf, maar ook zeker naar de accessoires voor een kind bij de aanschaf van het sup materiaal. Let bijvoorbeeld op de lengte van je kind om te bepalen wat voor sup peddel het nodig heeft:

  • 122 – 132 cm lengte kind: Kies dan voor een peddel met ‘lengte kind + 10 cm’ voor sup surfen of een peddel met ‘lengte kind + 15-18 cm’ voor recreatief suppen.
  • 133 - 168 cm lengte kind: Kies dan voor een peddel met ‘lengte kind + 10-13 cm’ voor sup surfen of een peddel met ‘lengte kind + 18 – 23 cm’ voor recreatief suppen.

  Sup activiteiten voor kinderen

  Sup kinderfeestje

  Is je kind helemaal gek van suppen en wil het dit graag overbrengen op vriendjes of vriendinnetjes? Boek dan eens een sup kinderfeestje. Zoals ook voor sup lessen geldt, zijn sup kinderfeestjes tegenwoordig door heel Nederland te vinden. Je kunt ze zelfs bij sommige zwembaden boeken, ideaal als je kind buiten het sup seizoen jarig is. Meestal worden deze kinderfeestjes gegeven voor een kind of 5, omdat daarmee het beste de veiligheid en het plezier van de kinderen gewaarborgd kan worden.

  XL sup board

  Heb je liever niet dat je kind op een eigen board aan het suppen gaat, of vindt je het gewoon extra gezellig om samen op één board te suppen, koop of huur dan eens een XL sup board. Het aantal personen verschilt per XL sup board, maar op sommigen kun je wel met tot 10 personen op. Ideaal ook voor grote gezinnen die niet voor ieder gezinslid een los sup board willen aanschaffen.

  Maar ook op sup boards van een normale grote kan een kind mee, als je zelf wilt suppen en je kind alleen maar mee wilt nemen. Onze opblaasbare sup boards zijn groot en extra breed, waardoor je prima een kind mee uit suppen kunt nemen.

   

  Bekijk onze sup boards

   

  Suppen is voor jong en oud

  Jong gedaan is oud geleerd. Suppen kun je al leren op jonge leeftijd, mits je beschikt over een zwemdiploma. Met bovenstaande tips leer je jouw kind op een veilige manier suppen en hebben jullie beide een plezierige sup ervaring. Nu kan de hele familie mee, zelfs opa of oma. En de hond.