ZakelijkKlantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Suppen op zee

  suppen op zeeNederland is een perfect land om te suppen! Nederland is namelijk een waterland: er zijn veel meren, rivieren en natuurlijk de zee. Sluit je af van de drukte en geniet al peddelend van al het moois dat onze Nederlandse natuur te bieden heeft. Echter moet je wel met een aantal zaken rekening houden wanneer je gaat suppen op zee:

   

   

  Suppen op zee: jouw omgeving

  De omgeving waarin je supt, heeft een grote invloed op hoe eenvoudig het suppen is en waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan golven, stroming, de wind en andere mensen om je heen.

   

  Een type water dat zorgt voor uitdaging is suppen op zee. De zee is namelijk een stuk minder voorspelbaar dan een meer. Je supt hierbij op open water, waardoor het water ook een stuk meer beïnvloed wordt door het weer. Bovendien moet je op de zee ook rekening houden met stromingen en getijden.

   

  Weersinvloeden

  Wanneer je gaat suppen op open zee kun je het beste kiezen voor de ochtend. In de middag staat er namelijk vaak meer wind en zijn er daardoor ook meer golven.

   

  Daarnaast is het van belang dat je het weer checkt wanneer je gaat suppen op open zee. Ga suppen wanneer het weer rustig is anders kan je meegetrokken worden door de stroming. Let daarnaast goed op veranderingen in het weer, want het weer kan snel omslaan op de zee.

   

  Veiligheid

  Door de weersinvloeden en omgevingsfactoren van suppen op zee is het belangrijk om goed te letten op jouw veiligheid. We raden je daarom aan om te allen tijde te suppen met een reddingsvest om.

   

  Maak ook gebruik van je leash (bevestigingskoord). Vooral gevorderde suppers zullen het nogal eens nalaten om deze vast te maken, maar op zee is dit zeer belangrijk. Één onverwachte windvlaag en je bent je sup board kwijt. Zie deze dan maar eens terug te krijgen als je ook nog te maken hebt met een verraderlijke stroming. 

   

  Geschikt sup board voor suppen op zee

  Niet iedereen zal de luxe hebben om uit je huis te stappen en meteen aan zee te zijn. Het sup board moet dus vervoerd worden naar het strand. Het meest makkelijk te vervoeren sup board is een opblaasbaar sup board. Deze neem je mee in een tas en pomp je op het strand op.

   

  Door de grilligheid van het water van de zee, zal het moeilijker om je evenwicht te bewaren tijdens het suppen. Je kunt daarom het beste kiezen voor een breed sup board. Door de breedte hebben ze een betere stabiliteit, waardoor je makkelijker op je board kunt blijven staan.

   

  Onze opblaasbare boards zijn vrij breed (320 x 76 x 15 cm) voor een sup board. Daarom zijn onze boards zeer geschikt voor suppen op zee. Ze maken het makkelijker om je evenwicht te bewaren en zijn makkelijk mee te nemen!

   

  Bekijk onze sup boards

   

  Gouden tip bij suppen op zee

  Onze absolute aanrader bij suppen op zee is om dit eens tijdens zonsondergang te doen. Zoek een windstille dag uit, waar je al van te voren checkt hoe laat de zon onder gaat. Als je zorgt dat je tijdens Golden Hour (1 uur voordat de zon onder gaat), zorgt dat je het water op gaat, dan krijgt alles al een mooie, gele gloed. Als de zon onder gaat, verlaat dan niet meteen het water. Blijf voor Blue Hour: zie hoe alles langzaam blauwer en donkerder wordt. Al met al geeft dit jouw sup tour op zee een ervaring die je niet snel zult vergeten.

   

  Sup routes op zee

  We verzamelen het hele jaar door de leukste sup routes voor jou. Inmiddels kunnen we je de volgende sup routes op zee aanbieden:

   

   

  Bekijk ook eens al onze andere sup routes, verspreid door heel Nederland en van een divers aantal kilometers.