ZakelijkKlantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sup routes: de mooiste opstapplaatsen en routes van Nederland

  Sup routes: de mooiste opstapplaatsen en routes van Nederland

  Waar mag je suppen in Nederland? Nederland is een perfect land om te suppen. Dit omdat Nederland een waterland is, er zijn veel slootjes, meren en natuurlijk de zee. Echter moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Op deze pagina vertellen we je er alles over.

   

  Waar mag je suppen?

  In principe mag je in bijna alle plaatsen op het water suppen in Nederland. Dit mag dus zowel op grachten, de zee, rivieren en vijvers. Er zijn echter ook een aantal gebieden waar je niet mag suppen. Daarom is het altijd aan te raden om vooraf informatie op te zoeken over de plek waar je wilt gaan suppen. Daarnaast staan er vaak ook waarschuwingsborden op plekken waar je niet mag suppen. Maar over het algemeen geldt dat wanneer er geen bord staat, je met een gerust hart kunt gaan suppen!

   

  De routes op onze site en app zijn veelal aangeleverd door onze klanten en plaatsen we als een service. We zijn niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden en check altijd even of de routen niet door een natuurgebied gaat via de volgende sites :

  https://nationaalpark.nl/parken/

  https://www.natura2000.nl/gebieden

   

  Plan je route

  Wanneer je gaat suppen is het altijd aan te raden om van te voren je route te plannen. Op het water heb je wel een aantal borden die aangeven waar je naar toe gaat, maar deze borden zijn schaars en soms makkelijk over het hoofd te zien. Plan daarom altijd van te voren je route, zodat je van je suptochtje geen Elfstedentocht maakt.

   

  Het plannen van je route kan je makkelijk doen via Google Maps of een app als Runkeeper. Vervolgens kun je op je telefoon bijhouden welk deel van je route je al hebt afgelegd en wat je nog moet. Wanneer je met de auto op pad gaat, gebruik je ook vaak een navigator, dus waarom niet wanneer je gaat suppen?

   

  Sup routes Nederland

  We snappen dat je niet altijd zin hebt om van te voren een hele sup route uit te stippelen. Daarnaast moet je bij een zelf uitgestippelde route rekening houden met waar je kunt opstappen. Je kunt namelijk niet overal even makkelijk op het supboard komen. Daarom hebben we een aantal opstapplaatsen en routes voor je op papier gezet.

   

  Sup opstapplaatsen

  Voordat je daadwerkelijk aan het suppen bent, moet je natuurlijk ook op je sup zien te komen. Dit is niet overal even makkelijk. Daarnaast wil je dat de opstapplaats in de buurt ligt van een leuke omgeving, omdat dit het begin, en vaak ook het eindpunt, gaat zijn van je sup route. Daarom hebben we een aantal opstapplaatsen voor je op een rijtje gezet.

   

  Sup opstapplaatsen Limburg

  Sup opstapplaatsen
  Noord-Brabant

  Sup opstapplaatsen
  Zuid-Holland

  Heel

  Breda

  Rotterdam (Bergse Voorplas en Kralingse Plas)

   

  Galderse Meren

   
   

  Etten-Leur

   
   

  De Biesbosch

   

   

  Sup routes 

  Naast de opstapplaatsen hebben we ook een aantal sup routes voor je op een rijtje gezet die je kan nemen vanaf een aantal van de eerdergenoemde opstapplaatsen. Bij iedere route hebben we het aantal kilometers benoemd. Hoelang je over een kilometer doet hangt af van je supniveau en de omstandigheden. Een beginner zal ongeveer zo’n 3 km/uur gaan en een gevorderde kan tot wel 12 km/uur gaan.

   

  Sup routes Drenthe

  Sup routes Flevoland

  Sup routes Friesland

  Sup routes Gelderland

  Sup routes Groningen

  Blauwe Meer (2 km)Almere (12 km)Earnewald (6,5 km)Apeldoorn (6 km)Groningen (5 km)
  Gasselte (3 km)Lelystad (4,5 km)Leeuwarden (4 - 12,5 km)Ermelo (12 km)Hoornsemeer (3 km)
  Leekstermeer (7,5 km)Dronten (4,5 km)Oudega (11,5 km)Kerkdriel (7,5 km)Wehe-den Hoorn (15 km)
   Zeewolde (7,5 km)Wergea (Warga) (4 km)Geldermalsen (19 km) 
     Harderwijk (2,5 km) 
       
       

  Sup routes Noord-Brabant

  Sup routes Noord-Holland

  Sup routes Overijssel

  Sup routes Utrecht

  Sup routes Zeeland

  Bergen op Zoom (6,5 km)Amsterdam (7,5 km)Giethoorn (9 km)Amersfoort (6 km)Grevelingenmeer (15 km)
  Breda (5,5 - 23 km)Hoorn (10 km)Weerribben (9 km)Utrecht (6 km)Veerse Meer (12 km)
  Biesbosch (1,5 - 4 km)Lisserbroek (8 km)Almelo (18 km)Loosdrecht (8 km)Zaamslag (5 km)
  Etten-Leur (6 km)Monnickendam (15 km)Zwolle (3,5 km)Stichtse Vecht (15 km) 
  Galderse Meren (2 km)Naarden (8 km) Vinkeveen (10 km) 
  Steenbergen (12 km)Velsen-Zuid (4 km)   
  Boxtel (10 km)Alkmaar (6 km)   
  Den Bosch (6 km)Westerland (2 km)   
  Eindhoven (8 km)    
  Groote Wielenplas (4 km)    
  Valkenswaard (4 km)    

   

   

  Sup app WANNAsup

  Wil je onze sup routes altijd bij de hand hebben, ook wanneer je aan of op het water bent? Download dan onze gratis WANNAsup app:

   

  sup app App Store - WANNAsupsup app WANNAsup - Google Play

   

  Zelf aan de slag met suppen?

  Wanneer je zelf een plaats gaat zoeken om te suppen moet je vaak rekening houden met het meenemen van je sup board. Wanneer je kiest voor een opblaasbaar sup board loop je echter niet tegen dit probleem aan. WANNAsup is specialist in opblaasbare sups. Onze sup boards kun je overal makkelijk mee naar toe nemen in een tas. Je blaast hem vervolgens op met de bijgeleverde pomp en je bent ready to go! Wanneer je klaar bent met suppen, laat je hem makkelijk leeg lopen en stop je hem weer terug in de tas.