ZakelijkKlantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Suppen met je hond

  Suppen met je hond? Suppen is een leuke activiteit om te doen met je hond en de ultieme manier om samen van de natuur te genieten. Het is echter wel belangrijk dat je goed bent voorbereid. Houd bijvoorbeeld rekening met de veiligheid van je hond en train je hond vooraf goed. We leggen je graag uit waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je wilt gaan suppen met je hond!

  Suppen met hond - WANNAsup

  Voorbereiding suppen met hond

  Wanneer je wilt gaan suppen met je hond zal je vooraf met een aantal zaken rekening moeten houden. Zo moet je bijvoorbeeld letten op je eigen supniveau, voorwaarden waaraan je hond en sup board moeten voldoen en de maatregelen in verband met de veiligheid van je hond. Hieronder leggen we uit wat we hiermee bedoelen en waar je op moet letten.

  Zelf redelijk kunnen suppen

  Voordat je gaat suppen met je hond is het van belang dat je zelf al redelijk kan suppen. Suppen is vrij makkelijk te leren, maar vooral in het begin zal je moeite hebben met het bewaren van je evenwicht. Wanneer je wilt gaan suppen met je hond zal evenwicht nog een grotere uitdaging zijn, daarom is het belangrijk dat je zelf al een paar keer hebt gesupt voordat je dit met je hond gaat doen. Je wilt natuurlijk dat de eerste keer dat je gaat suppen met je hond voor zowel jou als je hond een leuke ervaring is.

  Voorwaarden hond

  Suppen is niet voor elke hond even makkelijk om te doen. Wanneer je hond aan de volgende voorwaarden voldoet, is het voor hem makkelijker om het te leren:

   

  • Zich op zijn gemak voelen in water

  • Goed kunnen zwemmen

  • Bevelen goed en direct opvolgen

  • Niet te makkelijk afgeleid zijn

  • Niet meer dan 45 kg wegen.

   

  Suppen met hond - legergroende sup - WANNAsup

  Zorg ervoor dat je supboard geschikt is voor een hond

  Wat een goed sup board is voor jou en je hond hangt natuurlijk af van de grootte van je hond. Echter is het wel altijd aan te raden om voor het meest stabiele board te gaan. Onze sup boards zijn zeer geschikt voor het suppen met een hond omdat je door het grote board (320 x 76 x 15 cm) veel stabiliteit hebt. Daarnaast heeft hij een maximaal draaggewicht van 140 kg, wat veel is voor een sup board. Meer weten over onze sup boards?

   

   

  Bekijk onze sup boards

   

  Veiligheid voor je hond

  Suppen met je hond is erg leuk, maar de veiligheid van je hond gaat natuurlijk boven alles. Zorg er daarom voor dat je nooit met veel wind het water op gaat en bekijk vooraf de weersvoorspellingen. Neem daarnaast altijd de volgende spullen mee wanneer je gaat suppen met je hond:

  1. Een stabiel sup board

  Zorg voor een sup board dat aansluit bij jouw ervaring en het gezamenlijke gewicht van jou en je hond. Met een stabiel board heb je net een stukje meer zekerheid en daarnaast is het natuurlijk ook een stuk prettiger suppen.

  1. Leash

  Een sup leash is een koord dat je bevestigt aan je enkel waardoor je verbonden bent met je sup board. Hierdoor blijft je sup board altijd bij jou in de buurt, ook wanneer je eraf valt. Dit is dus niet alleen aan te raden wanneer je gaat suppen met een hond, maar ook wanneer je alleen gaat suppen.

  1. Riem

  Zorg ervoor dat je hond een riem om heeft tijdens het suppen. Deze kan je net zoals de leash aan je been bevestigen. Een riem zorgt voor een stukje veiligheid voor je hond. Hij kan hierdoor niet zo maar afdwalen of wegzwemmen. Ook kan je de riem gebruiken om je hond uit het water te halen wanneer hij van het board is gevallen.

  1. Anti-slip mat voor je hond

  Leg een extra stevig matje op je supboard waarop je hond kan gaan staan of zitten terwijl jullie aan het suppen zijn. Het zorgt voor extra grip voor je hond. Bovendien zijn de meeste sup boards opblaasbaar. Wanneer je hond in het water terecht komt, kan hij via het matje weer makkelijk op het board klimmen zonder dat hij schade aan de sup toebrengt.

  1. Zwemvest

  Zwemmen is voor de ene hond makkelijker dan voor de andere hond. Op een sup board wordt je omringt door water, zorg er dus voor dat je hond kan zwemmen of een zwemvest draagt. Bij voorkeur een zwemvest met een lus eraan, zodat je je hond weer makkelijk op het board kan trekken wanneer hij ter water is geraakt.

  1. Mobiel

  Je weet nooit wat er gebeurd wanneer je gaat suppen. Zorg er dus altijd voor (zowel met hond als zonder hond) dat je een telefoon bij je hebt. Deze kan je makkelijk meenemen in een drybag of een waterdichte telefoonhoes.

  Hoe leer je je hond suppen?

  Om je hond te leren suppen zal je hem eerst moeten trainen. Je hond moet bijvoorbeeld wennen aan het board, de instabiliteit van het board en de peddelbeweging. Hieronder leggen we je uit welke stappen je het beste kunt doorlopen wanneer je je hond wilt leren suppen:

   

   

  Stap 1: Je hond vertrouwd maken met water

  Zorg ervoor, wanneer dit nog niet het geval is, dat je hond gewend is aan zwemmen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door je hond een zwemvest aan te trekken en hem te laten oefenen met zwemmen. Wanneer je hond lichamelijk niet in staat is om te zwemmen kan je hem altijd met zwemvest meenemen op een sup board, echter is dit natuurlijk een stuk minder fijn voor hem.

  Stap 2: Oefen eerst in huis

  Leg het sup board in een kamer op de vloer waar je hond het meest vertrouwd is. Zo kan je hond gewend raken aan het sup board. Hoe je hond vervolgens reageert op het board geeft je alvast een goede indicatie van hoe makkelijk het zal zijn om je hond op een sup board op het water te krijgen.

  Stap 3: Train je hond om op en af het board te stappen

  Nadat je je hond een week lang hebt laten wennen aan het board is het tijd om je hond te leren om op het board te stappen en er vanaf te komen. Hierbij is het dus belangrijk dat je hond goed naar je luistert.

   

  Neem een snack mee voor je hond en ga op het board staan. Leg de snack vervolgens op de plek waar je hond moet komen te staan. Koppel hier een bevel aan. Wanneer je hond doet wat je wilt dan beloon je hem door de snack te geven. Bij eraf komen volg je dezelfde stappen.

  Hond leren suppen - WANNAsup

  Stap 4: Oefen buiten

  Vervolgens is het tijd om hetgeen dat je hond heeft geleerd buiten in de praktijk te brengen. Begin hierbij met een vlakke ondergrond zoals gras. Vervolgens ga je oefenen met dezelfde bevelen als dat je binnen deed. Hierbij zal je hond in het begin mogelijk worden afgeleid omdat hij zich in een andere omgeving bevindt.

  Stap 5: Leer je hond om op het board te blijven staan

  Wanneer het je hond lukt om erop en eraf te springen, dan blijf je staan op de plek op het board waar jij tijdens het suppen ook staat. Wanneer je hond ook op de gewenste plek blijft staan beloon je hem weer met een snack. Probeer het board ook een beetje heen en weer te bewegen zodat je hond kan wennen aan de bewegingen van de golven. Hierdoor zal je hond in het water niet bij de eerste golf van het board af springen.

  Stap 6: Laat je hond wennen aan de peddelbeweging

  Wanneer je hond ook deze stap onder de knie heeft blijf dan op het board staan en peddel in de lucht, zodat je hond bekend raakt met de beweging.

  Stap 7: Oefen in het water

  Oefen alle bovenstaande stappen, bij voorkeur in ondiep water. Wanneer dit lukt is het tijd voor dieper water. Zorg ervoor dat je de eerste keer je reis kort houdt en geef je hond veel complimenten wanneer hij zich goed gedraagt.

   

  Waar mag je suppen met je hond?

  Je mag vrijwel overal suppen met je hond, tenzij het expliciet aangegeven staat dat het niet mag. Vermijd alleen zo veel mogelijk drukke plekken, wanneer je niet weet hoe je hond daarop zal reageren. We hebben sup routes en opstapplaatsen voor je verzameld in onder andere Noord-Brabant, Zuid-Holland en Groningen.

   

  Bekijk de sup routes

   

  Suppen met je hond - WANNAsup

  Wil jij gaan suppen met je hond? Zorg voor een goed board!

  Zoals hierboven duidelijk is geworden, is een stabiel sup board een belangrijke voorwaarde van suppen met je hond. Onze sup boards zijn zeer geschikt voor suppen met een hond omdat ze breder zijn dan reguliere boards en een draaggewicht tot 140 kg hebben. Wil je meer weten over onze sup boards?

   

  Bekijk de sup routes