ZakelijkKlantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sup tour meer of rivier

  Nederland is een perfect land om te suppen! Nederland is namelijk een waterland: er zijn veel meren, rivieren en natuurlijk de zee. Sluit je af van de drukte en geniet al peddelend van al het moois dat onze Nederlandse natuur te bieden heeft. Echter moet je wel met een aantal zaken rekening houden wanneer je gaat suppen. Op deze pagina vertellen we je meer over het suppen op een meer of een rivier.

  Omgeving

  De omgeving waarin je supt, heeft een grote invloed op hoe eenvoudig het suppen is en waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan golven, boten, oevers en andere mensen om je heen.

   

  Sup tour op een meer

  sup tour op een meerWanneer je voor de eerste keer gaat suppen, kun je het beste beginnen op een meer. Het wateroppervlak van een meer is rustig. Daardoor heb je minder last van omgevingsinvloeden. Beginners vinden het vooral moeilijk om te blijven staan op hun board. Golven brengen je board in beweging, waardoor het nog lastiger is om je evenwicht te bewaren. Daarom dat het suppen op een meer ideaal is voor beginners. Sup lessen beginnen daarom ook vaak met een introductie op een meer. Bovendien heb je op een meer geen getijden of stromingen die invloed hebben op het suppen.

   

  Niet alleen wanneer je voor het eerst gaat suppen kun je het beste beginnen op een meer, maar ook wanneer je jouw sup board voor het eerst mee op vakantie neemt. Zo kun je wennen aan onbekend water, wind en omgeving. Pas wanneer je je vertrouwd voelt, kun je een stapje verder gaan en bijvoorbeeld gaan suppen op een rivier.

   

  Meer over suppen voor beginners

   

  Sup tour op een rivier

  sup tour rivierWanneer je al vaker hebt gesupt, kan het suppen op een meer misschien wat eenvoudig voor je zijn. Kies in dat geval eens voor een rivier. Op rivieren heb je namelijk te maken met stromingen, golven van boten en ander ‘verkeer’ op het water. Door de stromingen en golven kan het moeilijker zijn om je evenwicht te bewaren. Daarnaast zal je op een rivier rekening moeten houden met andere mensen die gebruik maken van het water zoals boten die je tegemoet varen, vissers en mensen die op een andere manier gebruik maken van het water.

   

  Meer over suppen voor gevorderden

   

  Waar mag je suppen?

  In principe mag je in bijna alle plaatsen op het water suppen in Nederland. Dit mag dus zowel op meren en rivieren, als op de zee. Er zijn echter ook een aantal gebieden waar je niet mag suppen. Daarom is het altijd aan te raden om vooraf informatie op te zoeken over de plek waar je wilt gaan suppen. Daarnaast staan er vaak ook waarschuwingsborden op plekken waar je niet mag suppen. Over het algemeen geldt dat wanneer er geen bord staat, je met een gerust hart kunt gaan suppen!

   

  Plan je route

  Wanneer je gaat suppen, is het altijd aan te raden om vooraf je route te plannen. Op het water heb je wel enkele borden die aangeven waar je naar toe gaat, maar deze borden zijn schaars en soms makkelijk over het hoofd te zien. Plan daarom altijd vooraf je route, zodat je van je suptochtje geen Elfstedentocht maakt.

  Het plannen van je route kun je makkelijk doen via Google Maps of een app als Runkeeper. Vervolgens kun je op je telefoon bijhouden welk deel van je route je al hebt afgelegd en wat je nog moet. Wanneer je met de auto op pad gaat, gebruik je ook vaak een navigator, dus waarom niet wanneer je gaat suppen?

  Sup routes meer en rivier

  We snappen dat je niet altijd zin hebt om van tevoren een hele sup route uit te stippelen. Daarnaast moet je bij een zelf uitgestippelde route rekening houden met waar je kunt opstappen. Je kunt namelijk niet overal even makkelijk op het sup board komen. Daarom hebben we een aantal opstapplaatsen en routes voor je op papier gezet. Voor een sup tour op een meer zou je bijvoorbeeld naar de Galderse Meren (Noord-Brabant) kunnen gaan. Liever een sup tour op een rivier? Dan zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld Monnickendam (Noord-Holland).

   

  Bekijk de sup routes