ZakelijkKlantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sup yoga: probeer het eens!

  Bij het woord 'yoga' denk je waarschijnlijk aan een matje, rustgevende muziek en ontspannende poses. Je zult ongetwijfeld niet meteen denken aan de open lucht, het water en een sup board. Vandaar dat we je graag willen laten kennismaken met deze ontspannende, maar ook intensieve sup activiteit: sup yoga. We geven je een aantal sup yoga tips en vertellen je waar je rekening mee moet houden.

  Wat maakt sup yoga anders dan 'normale' yoga?

  sup yoga - sup board geschikt voor sup yogaYoga op een sup board is iets intensiever dan yoga op een vaste ondergrond. Een bonus dus voor de ontwikkeling van jouw conditie! Dit heeft te maken met een aantal factoren.

  1. De voorbereiding

  Om te beginnen is de voorbereiding van sup yoga anders dan alleen je yoga matje uitrollen.

   

  Zwemdiploma

  In principe kan iedereen met yoga beginnen. Bij suppen moet je in het bezit zijn van één of meerdere zwemdiploma’s om het te mogen doen.

   

  Sup board yoga locatie kiezen

  Jouw yoga matje uitrollen kan vrijwel overal, van je huis tot in de vrije natuur. Voor sup yoga zul je eerst naar het water moeten gaan. Gelukkig heeft Nederland daar meer dan genoeg van.

   

  Outdoor sup yoga

  Wil je buiten sup yoga gaan beoefenen, bereid je dan goed voor. In principe mag je in bijna alle plaatsen op het water suppen in Nederland. Dit mag dus zowel op grachten, de zee, als op rivieren en vijvers. Er zijn echter ook een aantal gebieden waar je niet mag suppen. Daarom is het altijd aan te raden om vooraf informatie op te zoeken over de plek waar je wilt gaan suppen. Daarnaast staan er vaak ook waarschuwingsborden op plekken waar je niet mag suppen. Maar over het algemeen geldt dat wanneer er geen bord staat, je met een gerust hart kunt gaan suppen! Bekijk ook eens onze tips voor sup opstapplaatsen om een geschikte locatie te vinden.

   

  Sup opstapplaatsen

   

  Indoor sup yoga

  Heb je geen trek in de hete zon of de kou, kies dan voor indoor sup yoga. Steeds meer zwembaden bieden deze activiteit aan. Zoek een zwembad die indoor sup yoga aanbiedt, of informeer eens bij het zwembad bij jou in de buurt om over deze activiteit na te denken wanneer ze deze nog niet aanbieden. Wie niet waagt…

   

  Sup yoga outfit

  Een sup yoga legging met een bikini topje, of een volledige wetsuit? Wat je het beste kunt aantrekken als sup yoga outfit, hangt af van jouw keuze om indoor of outdoor sup yoga te beoefenen. Daarnaast van de temperatuur en de weersomstandigheden als je buiten aan de slag gaat. Je moet je beschermen tegen de elementen, maar ook zorgen voor een flexibele outfit voor de yoga poses. O’Neill heeft bijvoorbeeld een active wear collectie die geschikt is voor sup yoga. Ook Protest is een merk dat bekend staat om haar sup en surf outfits. Het belangrijkste is dat je iets kiest wat jij comfortabel vind, of dat nu een volledig pak is of een bikini of zwembroek.

   

  Groepsles of flying solo

  Sup yoga kun je zowel alleen als in een groep beoefenen. Er zijn diverse locaties door heel Nederland waar groepslessen gegeven worden, zowel voor gevorderden als voor beginners, indoor en outdoor. Kies wat het beste bij jou past. Ga je voor flying solo? Zorg er dan wel eerst voor dat je het suppen onder de knie hebt, zodat jouw veiligheid niet in het geding komt tijdens jouw sup yoga sessie.

   

  2. De activiteit

  Heb je een geschikte locatie gevonden? Dan ben je bijna klaar voor de yoga sessie. Bijna, want in tegenstelling tot ‘normale’ yoga waarbij je jouw matje uitrolt, zul je eerst nog naar een geschikte plek moeten peddelen om met de sessie te kunnen beginnen. Dat peddelen draagt ook weer bij aan jouw conditieontwikkeling, mooi meegenomen dus.

   

  Naar de locatie gaan

  Zoek een zo windvrij mogelijke plek, zodat je jouw balans beter kunt behouden tijdens de oefeningen. Je kunt ook op zoek gaan naar een plek waar je jouw sup board ‘vast’ kunt zetten, bijvoorbeeld tussen waterlelies.

   

  Jouw omgeving

  Als je voor outdoor sup yoga hebt gekozen, probeer dan niet alleen op de activiteit zelf te letten, maar ook op je omgeving. Hoe fijn is het om natuurgeluiden daadwerkelijk van de natuur te horen te krijgen, in plaats van via een geluidsopname?

  Maar ook bij indoor suppen kun je genieten van de omgeving. Hoe relaxed wordt je van het geluid van het kabbelende water?

   

  Balans

  Zowel voor de beginnende als de gevorderde supper, zal sup yoga een extra uitdaging met zich meebrengen: je balans zien te houden terwijl je verschillende poses aanneemt. Dat maakt je sup yoga sessie niet alleen ontspannend, maar ook echte work-out.

   

  Focus op je ademhaling, probeer niet te vechten tegen weerstand van bijvoorbeeld het water of de wind. Ga er in mee.

   

  Sup yoga: een unieke ervaring!

  Wind, zon, water of regen laten je de yoga principes van evenwicht, balans en focus nog beter toepassen op jezelf. Dat maakt sup yoga een hele unieke ervaring.

   

  Sup yoga board

  Ben je op zoek naar een geschikt sup board voor yoga? Bekijk dan eens onze WANNAsup sup boarden. Doordat onze sups breed zijn, maakt het ze uitermate geschikt voor sup yoga! Je blijft er makkelijk mee in evenwicht en staat stabiel, handig voor de yoga poses.

   

  Aanbod sup boards