ZakelijkKlantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Suppen voor gevorderden

  Suppen voor gevorderdenJe staat regelmatig op jouw sup board, je kunt je evenwicht goed bewaren en je peddel lijkt vergroeid met je hand. Je bent een echte sup pro! Tijd voor wat meer uitdaging. Op deze pagina geven we 5 tips voor gevorderde suppers:

   

   

  Welk sup board is het meest geschikt voor een gevorderde supper?

  Heb je tot nu toe alleen sup lessen gevolgd of een sup board gehuurd, en wil je nu jouw eigen sup board bezitten? Denk dan vooraf goed na over op welke manier je jouw sup board wilt gaan gebruiken.

   

  • Hoe vaak wil je gaan suppen? Bijna wekelijks of een paar keer per jaar?
  • Hoe wil je jouw sup board gebruiken? Voor touren, racen of voor workouts?
  • Waar wil je jouw sup board gebruiken? Voornamelijk op meren en rivieren, of op open zee?
  • Woon je aan het water of moet je jouw sup board steeds gaan vervoeren?
  • etc.

   

  Dit zijn allen vragen die je jezelf moet stellen bij de aanschaf van een voor jou geschikt gevorderden sup board. Er bestaan namelijk verschillende typen sup boards. Kies daarom degene die het beste past bij jouw type sup activiteit:

   

  • Allround sup boards
  • Foil sup boards
  • Race sup boards
  • Surf sup boards
  • Touring sup boards
  • Wild water sup boards

   

  Daarnaast bestaan sup boards zowel in een hardboard als in een opblaasbare variant. Als je aan het water woont wil je wellicht jouw sup board zo snel mogelijk in het water hebben. Dan is een hardboard variant geschikt voor jou. Maar woon je niet aan het water, wil je suppen op meer dan één locatie en/of heb je geen dakdragers op jouw auto, dan is een opblaasbare variant het meest geschikt voor jou.

   

  Wil je nog meer tips over het kopen van een sup board? 

   

  Advies sup board kopen

   

  Wil je meteen een sup board aanschaffen? WANNAsup biedt allround opblaasbare sup boards aan. 

   

  Bekijk onze sup boards

   

  Probeer eens sup racing in plaats van sup touring

  Bij het woord 'suppen' zullen de meesten meteen een beeld zien van mensen die relaxt op hun board staan, genietend van de natuur, terwijl ze langzaam verder peddelen. Deze mensen denken aan sup touring. Maar wat velen niet weten, is dat een sup board ook prima te gebruiken is voor racing. Haal die competitieve kant eens naar boven tijdens een sup sessie en begin een race tegen je mede-suppers. Doe je dit regelmatig, dan is dat ook nog eens goed voor je algehele gezondheid.

   

  Doe mee aan een sup wedstrijd

  Ben je er van overtuigd dat je een echte sup pro bent, test je skills dan tijdens een sup wedstrijd. Door heel Nederland worden er steeds meer van deze wedstrijden georganiseerd. Er is zelfs een NK suppen, waar je ook met een opblaasbaar sup board aan kunt deelnemen. Hou de kalender van Watersportverbond in de gaten voor een overzicht van sup wedstrijden.

   

  Heb je niet per se behoefte aan een wedstrijd, maar wel aan een uitdaging? Er wordt sinds 2009 ook een sup Elfstedentocht georganiseerd, die je in 1 of verdeeld over 5 dagen kunt afleggen.

   

  yoga sup boardOntspan op het water met sup yoga

  Wil je jouw sup board eens op een hele andere manier gebruiken dan voor het gebruikelijke touren, probeer dan eens een sup yoga sessie op je board. Yoga is zowel ontspannend als intensief. Doe je dit op een sup board, dan voeg je er nog een extra dimensie aan toe: je zult een tandje extra je best moeten doen om je evenwicht te bewaren en in balans te blijven, anders haal je een nat (yoga)pak. 

   

  Ga suppen op zee in plaats van op een meer, rivier of kanaal

  Heb je genoeg meren en rivieren gezien, probeer dan eens te suppen op zee. Door de veelal hardere wind en hogere golven, vraagt suppen op zee meer van jouw sup techniek en kracht. Zorg er wel voor dat je vooraf het weer checkt. Windkracht 3 is het maximale om nog comfortabel te kunnen suppen.

   

  Lijkt de zee je toch iets te onaantrekkelijk om op te suppen? Probeer dan eens een lange sup route. We hebben verschillende sup routes voor je uitgestippeld door heel Nederland, verschillend in lengte.

   

  Bekijk de sup routes