Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Sup board kopen

  Welk sup board moet je kopen? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Welk sup board het beste is voor jou hangt namelijk af van waar je hem voor gaat gebruiken. Op deze pagina vertellen we je waar je op moet letten. We bespreken de volgende punten:

   

  Eigenschappen sup board

  Een sup board heeft twee eigenschappen die van invloed zijn op het suppen; stabiliteit en wendbaarheid. Waar je behoefte aan hebt is afhankelijk van het gebruik van je sup board. Wanneer je nog maar net begint met suppen en korte tochtjes zal maken dan zal je voorkeur uit gaan naar een stabiel sup board. Wanneer je echter van plan met om met je sup board golven te gaan pakken dan is wendbaarheid belangrijker.

  Stabiliteit

  Yoga sup board - WANNAsup

  Wanneer je een beginnend supper bent dan zal je de voorkeur geven aan een stabiel sup board. Je zult namelijk merken dat je bij de eerste keer suppen moeite zal hebben met het bewaren van je evenwicht. Hoeveel moeite je dit kost wordt bepaald door de stabiliteit van je sup board. Ook kan stabiliteit van belang zijn wanneer je bijvoorbeeld yoga of andere fitness oefeningen wilt uitoefenen op je sup board.

   

  Hoe stabiel een sup board is wordt bepaald door de dikte en de vorm. Wanneer je op zoek bent naar stabiliteit, dan wil je een dik en breed sup board. Hoe dikker het sup board, des te stabieler deze is. Dit geldt ook voor de breedte van het board. Hoe breder het board, des te meer stabiliteit.

   

  WANNAsup biedt opblaasbare all around sup boards aan. Dit board is vrij breed (L 320 x B 76 x H 15 cm) en hierdoor erg stabiel. Daarnaast heeft hij door het brede en dikke board een draaggewicht van 140 kg, wat veel is voor een sup board. Hierdoor is hij ook geschikt voor suppen met je hond. Meer weten over onze sup boards?

   

  Wendbaarheid

  Wendbaarheid duidt op hoe makkelijk jij je sup board kan bewegen op het water. Dit is bijvoorbeeld belangrijk wanneer je wilt gaan surf suppen. Hierbij wil je namelijk op de golven kunnen suppen en moet je dus snel een beweging kunnen maken met je sup board.

   

  Hoe wendbaar een sup board is wordt, net zoals de stabiliteit, bepaald door de dikte en vorm van het sup board. Wanneer je op zoek bent naar een wendbaar sup board dan is het belangrijk dat je kiest voor een dun en kort board. Dit zorgt ervoor dat je je sup board makkelijk kan bewegen en dus wendbaar bent.

  Welk sup board kopen: opblaasbaar- vs hard board

  Welk sup board kopen? Wanneer je weet wat voor sup board je nodig hebt moet je nog kiezen of je gaat voor een opblaasbaar sup board of een hard sup board. Wanneer je deze keuze gaat maken dan zal je ook weer met een aantal zaken rekening moeten houden. Dit is namelijk afhankelijk van je eigen sup niveau, vervoer en opslag, de prestatie van het sup board, prijs en levensduur. We hebben hieronder voor je op een rijtje gezet welk sup board het beste scoort op elk onderdeel.

   

  Tabel opblaasbaar of hard supboard - WANNAsup

  Sup niveau

  Wanneer je beginnend supper bent dan is het aan te raden om te kiezen voor een opblaasbaar sup board. Het is namelijk makkelijker om op een opblaasbaar sup board te staan, dan om op een hard sup board te staan. Doordat je meer stabiliteit hebt op je sup board zal je minder snel vallen en kost het suppen je minder energie.

  Vervoer en opslag

  Een sup board is ongeveer tussen de 3 en 5 meter lang. Hierdoor is het belangrijk om rekening te houden met het vervoer en de opslag van je sup board in de keuze tussen een opblaasbaar en een hard board. Wanneer je wat verder van huis wilt gaan suppen of wanneer je je sup mee wilt nemen op vakantie is een opblaasbaar sup board ideaal. Je neemt hem makkelijk mee in een tas en blaast hem op wanneer nodig. Dit is bij een hard sup board absoluut niet het geval.

   

  De opblaasbare sup heeft ook voordelen in de opslag. In het geval van een opblaasbaar sup board hoef je dus enkel een tasje op te slaan, terwijl dit in het geval van een hard board een gevaarte van 3 tot 5 meter is. 

  Snelheid en wendbaarheid

  Op het gebied van snelheid en wendbaarheid wint een hard sup board absoluut van een opblaasbaar sup board. Het is een stuk makkelijker om een golf te pakken, je kunt je makkelijker bewegen en je kunt meer snelheid maken met een hard sup board. Vooral voor gevorderden biedt dit zeker voordelen.

  Prijs

  Het opblaasbaar- en harde sup board verschillen behoorlijk in prijs. Voor een opblaasbaar sup board betaal je ongeveer € 600,-, terwijl je voor een hard sup board vaak minimaal het dubbele betaald. Deze prijzen starten vanaf € 1.200,- en kunnen oplopen tot wel € 4.000,-.

   

  Opblaasbaar sup board - WANNAsupLevensduur

  Op het gebied van levensduur komt ook weer een duidelijke winnaar uit de bus; het opblaasbare sup board. De opblaasbare sup is een stuk minder kwetsbaar dan de harde. Waar je een opblaasbaar sup board makkelijk kunt laten vallen, zal je de harde sup meteen moeten repareren. Hierdoor heeft de opblaasbare sup een langere levensduur dan het harde sup board.

   

  Opblaasbare sup boards zijn dus op veel gebieden een stuk beter dan harde sup boards. Wil jij ook een opblaasbaar sup board kopen?

   

  Beginnen met suppen?

  Onze sup boards zijn zeer geschikt voor beginners omdat het all around opblaasbare sup boards zijn. Als het goed is weet je nu dat je hierdoor makkelijker je evenwicht kunt bewaren op het water en heb je het suppen sneller onder de knie. Ben je benieuwd naar onze sup boards? Bekijk dan onze sup boards!