ZakelijkKlantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  WANNAsup - Dinsdag 26 Februari 2022

  De beginnende sup ervaringen - ervaringen van klanten | WANNAsup

  Twee fanatieke suppers van WANNAsup, Kelly en Silvia, hebben voor de 3e keer een leuke blog geschreven om hun ervaringen te delen aan mede suppers!

   

  De beginnende supper

  De beginnende supper, ook wel bekend als de vallende supper, dat ben ik. Vorig jaar, net voor de zomer, begon het te kriebelen. Tijdens een vakantie in 2019 kwam ik in Sevilla in aanraking met suppen. Hier kun je vanaf de rivier de Guadalquivir een gave tocht maken door de stad. Wat een geweldige ervaring. Zonnetje, prachtig blauw water en lekker bezig zijn op het water. Ik was direct verkocht. Terug in Nederland wilde ik graag aan de slag, maar alleen leek me toch een stuk minder leuk. Mijn supambities ebde daarom langzaam weg en er werden geen stappen ondernomen.

   

  In het voorjaar van 2021 sprak ik met een vriendin over het suppen en zij werd ook enthousiast. Ik zag mijn kans en stelde een proeflesje voor, kijken of we het beiden zo leuk zouden vinden als we dachten.  

   

  1e sup les

  Daar gingen we dan, op naar de Turfvaart in Etten-Leur voor onze sup les. Dikke aanrader als je net start met suppen, je start langzaam met basistechnieken en krijgt het vertrouwen om op je board te gaan staan en rond te peddelen. Het ging goed en ik hield het vooralsnog droog. Het enthousiasme was weer helemaal terug! Toen we weer een rondje gingen maken had ik voldoende zelfvertrouwen voor een beetje tempo, wat ervoor zorgde dat ik licht overmoedig werd en in no time in het water belandde. Maar dat is het leven van een beginnend supper.  

   

  Mijn vriendin en ik waren door de beginners les volledig overtuigd, dit wordt onze nieuwe sport! Toen startte de zoektocht naar een eigen board, dat vonden wij nog best een uitdaging. Bij verschillende bedrijven bieden ze wel een board aan, maar niet altijd met de bijbehorende accessoires, of juist zoveel accessoires dat wij niet wisten wat essentieel is om te starten. Via een collega kwam ik uit bij WANNAsup. Eén van de voordelen van WANNAsup is dat je een complete set koopt, dus je bent direct startklaar om te beginnen. Dat is zeker als beginner heel fijn, want je weet nog niet precies wat je allemaal nodig gaat hebben.  

   

  Waarom WANNAsup?

  Het board van WANNAsup is heel prettig omdat je er erg stabiel op staat. Je zal in het begin toch wel een aantal keer te water gaan maar toch voel je meteen dat je stabiel op het water ligt. Zelf vind ik het ook leuk om deels zittend op mijn knieën of in kleermakerszit de route af te leggen, dan kunnen je benen even rusten en ben je erg stabiel op het water. Dat kan bij dit board ook goed want je zit dan op het EVA voetpad.  

   

  Via de APP van WANNAsup heb je verschillende toffe route die je kan proberen. Deze routes zijn ook als beginner goed te doen en het is leuk om nieuwe plekken te ontdekken zonder daar veel voor uit te zoeken. Zelf woon ik in de omgeving van Breda dus suppen bij de Galderse Meren, de Biesbosch en de Turfvaart werd al snel uitgeprobeerd. Super om dit soort locaties in de omgeving te hebben, want in de zomer is er niets fijner dan na een lange dag op kantoor verkoeling te zoeken in het water. Suppen is een geweldige combinatie van sport en ontspanning. Je kunt actief bezig zijn door staand flink tempo te maken met je board, maar je kunt ook in kleermakerszit rustig peddelen over het water en volledig tot rust komen.  

   

  Zodra het voorjaar begint komt mijn board weer van zolder en ga ik los. In de winter suppen is, met een wet/drysuit, ook mogelijk maar ik ben een echte lekker weer supper. Mijn doel is om deze zomer te gaan voor het echte werk: suppen door een stadscentrum! En hopelijk zonder te vallen. Nederland zit vol leuke steden met water: Breda, Utrecht, Amsterdam en ga zo maar door. Veel nieuw water om te ontdekken dus, en dat in eigen land.

  Dus wie weet, misschien volgend jaar wel een nieuwe blog over suppen door de stad of charmant vallen als je voorbij een terras supt ;).

   

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen