ZakelijkKlantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  WANNAsup - Vrijdag 22 December 2021

  Sup board repareren - WANNAsup

  Eerder hebben wij al jullie een aantal tips gegeven om zo veel mogelijk jaren plezier te beleven van jullie sup boards, maar wat als er toch een lekkage tevoorschijn komt?

  Voorkomen van lekkages

  Wij adviseren altijd een opblaasbare sup board schoon te maken en vuilvrij/schoon  op te ruimen na het gebruik van jouw sup board. Het is belangrijk dat je goed controleert of dat er geen steentjes of iets anders scherps bij de sup board zit, die tot beschadigingen kunnen leiden. Controleer hierbij ook altijd de inkeping van je vin, want vaak kunnen daar ook kleine steentjes in zitten waardoor je vin kan beschadigen niet meer goed bevestigd kan worden. Een lekkage kan ook worden veroorzaakt wanneer de aangegeven PSI wordt over overschreden, hierbij is het mogelijk dat ook het ventiel van een sup board kapot gaat.

  Meer tips nodig? Bekijk onze instructievideo's.

  Toch nog een lekkage?

  Het kan altijd zijn dat je per ongelijk een lekkage krijgt in jouw opblaasbaar sup board, door bijvoorbeeld het raken van de grond tijdens het tillen bij de sup route of het opbergen van jouw sup board met scherpe voorwerpen. Dit wil niet zeggen dat je sup board niet meer goed is, er is simpelweg een reparatie nodig. 

  Repareren is niet einde verhaal

  Wanneer je sup board een lekkage bevat kan je hem repareren met een vaak bijgevoegde reparatie kitje tijdens de aankoop van je opblaasbaar sup board. Dit reparatie kitje bestaat uit lijm, PVC materiaal om als plakker te gebruiken en een tool om een ventiel van een sup board los en vast mee te draaien. Door normaal gebruik van je opblaasbaar sup board kan het zijn dat jouw ventiel op je sup board los is komen te zitten. Heb je dus lekkages rondom je ventiel dan is dit een kwestie van goed aandraaien met de tool in het reparatie kitje

  Productiefout

  Wanneer de sup lek is op een naad wordt het repareren lastig. Ons advies is ook dan om de sup leeg te laten lopen en eerst te laten beoordelen op productiefouten door de winkel/webshop waar de sup board is aangeschaft.

  Repareren sup board

  Nu is het belangrijk om de lekkage(s) in het board te repareren zodat het niet erger wordt, maar hoe doe je dit in stappen? 

  Zorg dat je op deze volgorde te werk gaat:

   

  1. Controleer als eerst de plaatsen van de lekkage(s) doormiddel van het sup board op te blazen en in te sprayen met een plantenspuit met water en sop.
  2. Markeer de plekken waar sopbelletjes ontstaan door de luchtbellen en het sop. 
  3. Laat je sup board leeglopen.
  4. Maak het gebied rondom de lekkage goed schoon en vetvrij. 
  5. Knip een ronde uit de PVC laag uit het reparatie kitje. 
  6. Breng een laag lijm op de PVC patch en een laag op de lekkage. 
  7. Wacht 20 minuten. 
  8. Breng nog een laag lijm aan op de eerste laag.
  9. Wacht 20 minuten.
  10. Breng de PVC patch met lijm aan op de lijm wat op het board zit. 
  11. Druk de PVC patch goed aan en haal alle luchtbelletjes eronder uit. 
  12. Haal het overtollige lijm weg voordat het opdroogt. 
  13. Laat hem nu 24 uur drogen voordat je hem opblaast. 
  14. Test goed of de reparatie gelukt is met het herhalen van stap 1. 

   

  Geen zin in repareren? Is je sup board lek gegaan en wil je een nieuw sup board aanschaffen + complete ontzorging met accessoires en app, bekijk dan onze sup boards!

   

   

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen