ZakelijkKlantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  WANNAsup - Donderdag 26 September 2021

  Sup ervaringen op zee - ervaringen van klanten | WANNAsup

  Twee fanatieke suppers van WANNAsup, Kelly en Silvia, hebben voor ons een leuke blog geschreven om hun ervaringen te delen aan mede suppers!

  Suppen op zee

  Suppen op zee zou in principe mogelijk moeten zijn, maar ik was wel heel benieuwd hoe het zou zijn om op de golven stabiel te blijven.

   

  Sup-ervaring-klanten-WANNAsup

   

  Ik heb een aantal weken geleden een sup board gekocht bij WANNAsup. Sinds mijn aankoop ben ik aan het bedenken waar ik allemaal zou kunnen suppen. Samen met een vriendin ben ik gestart op meertjes in de omgeving van Breda. Daar vond ik het bord heel stabiel en het suppen ging steeds beter. 

  Toen ik de vakantie ging plannen, was ik dan ook aan het zoeken naar een locatie waar ik ook kon gaan suppen. De locatie werd Italië met als uitdaging; voor de eerste keer suppen op zee. 

  We kozen om met de auto op vakantie te gaan en om twee plaatsen te bezoeken aan de Italiaanse kust: In Monterosso (Cinque Terre) en in Viareggio (Toscaanse kust).

  Onze reis startte in Monterosso. De zee was hier het hele weekend dat wij er waren erg ruw, kleine bootjes gingen zelfs niet varen. Dat zou moeilijk kunnen gaan worden maar ach, het enige wat er kon gebeuren was dat ik in de zee zou vallen.

   

  sup-elektrischepomp-WANNAsup  Suppen-op-vanakantie-klanten-WANNAsup

   

  Wij konden de auto vlakbij de zee parkeren. Met een elektrische pomp, die je aansluit aan een auto via de sigarettenaansteker, kon mijn supboard opgeblazen worden. Je kan precies instellen hoe hard je het board wilt oppompen en de pomp stopt automatisch zodra de sup vol zit met lucht. Het board is niet zwaar, dus na het oppompen was het prima om een stukje naar het strand te lopen.

   

  Suppen-op-zee-WANNAsup

   

  Om van de kust weg te suppen is het handig om op je knieën op het bord zitten en over de golven heen peddelen. Na wat snelheid gemaakt te hebben, wat voor meer stabiliteit zorgt, kun je gaan staan. Dit was wel een stuk moeilijker dan op rustig water waardoor ik al snel in het water lag. Gelukkig was het heerlijk warm weer, een frisse duik was dan ook zeker geen straf. Bij de volgende poging ging het omdraaien en met de golf mee suppen ging al makkelijker, waardoor ik even kon blijven staan. Daarna heb ik vooral op mijn knieën gepeddeld en op het board gezeten om te genieten van de mooie bergen, de zee en de gekleurde huisjes.

   

  Suppen-op-vakantie-WANNAsup

   

  Op onze tweede vakantiebestemming wilde ik uiteraard ook gaan suppen. Ik zag er al meerdere mensen suppen en de zee zag er rustig uit. Een enorm verschil vergeleken met Monterosso. Eerst weer op mijn knieën starten, snelheid maken, gaan staan, een heel eind peddelen, een bochtje maken en dan terug. Dit lukte dit keer allemaal zonder te vallen.

   

  Suppen-op-de-zee-WANNAsup

   

  Het uitzicht van het lange strand met de bergen op de achtergrond was prachtig. Ook is het heel tof om door de golven vooruit geduwd te worden. In Viareggio kon je ver de zee op omdat het de zee langzaam afliep. In het achterste deel tot aan de laatste boei waren alleen maar bootjes, waterfietsen en sup boards. Dit was heel fijn suppen. Met een hogere snelheid ging blijven staan vanzelf. Dichterbij het strand was het voornamelijk mensen ontwijken, dan is het fijn om op je knieën te zitten omdat dit je stabiliteit verhoogt.

   

  Viareggio is zeker een aanrader. Deze gezellige badplaats ligt ook zeer gunstig om leuke steden in Toscane te gaan verkennen, zoals Lucca, Pisa en Florence. Oftewel een heerlijke vakantiebestemming om suppen te combineren met een beetje cultuur snuiven. 

   

  Conclusie: Suppen op zee als beginner is dus zeker mogelijk. Het biedt iets meer uitdaging ten opzichte van suppen op rustig water, maar is een absolute aanrader! 

   

   

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen