ZakelijkKlantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Opblaasbaar sup board

  Opblaasbare supOverweeg je een opblaasbare sup te gaan kopen? Dan is het goed om eerst wat extra informatie in te winnen over dit type sup board. Zo hebben inflatable sup boards hele andere voor- en nadelen dan hardboards. In dit artikel vertellen we je alles over het opblaasbare sup board, de voordelen, de verschillen met een hardboard en de kosten.

  1. Wat is een opblaasbare sup?
  2. Voordelen en nadelen oplbaasbare sup
  3. Opblaasbare sup board kopen


  Of bekijk direct ons aanbod aan opblaasbare sup boards.

   

  Opblaasbaar sup board kopen

  Wat is een opblaasbare sup?

  Een opblaasbaar sup board is een board wat gevuld wordt met lucht. Dit type sup wordt ook wel een inflatable sup board genoemd. Een opblaasbaar sup board, blaas je eenvoudig op met een sup pomp. Het is een praktisch board met veel stabiliteit wat perfect geschikt is voor beginners.

  Voordelen en nadelen opblaasbare sup

  1. Niveau supper
  Het niveau van de supper is mede bepalend bij de keuze voor een type sup board. Als een supper ervaren is, heeft deze hele andere wensen dan een onervaren supper. Zo adviseren wij om als onervaren supper altijd te kiezen voor een inflatable supboard. Terwijl een ervaren supper ook kan kiezen voor een hardboard. Een hard sup board is namelijk veel moeilijker te gebruiken. Een opblaasbaar supboard ligt namelijk veel stabieler dan een hardboard. Dit is ontzettend belangrijk om te leren hoe de balans te houden. Hoe meer balans je hebt, hoe makkelijker je het suppen onder de knie krijgt.

  Zeer goede balans
  +  Perfect voor beginners
  -  Minder uitdagend voor ervaren suppers

  Opblaasbaar sup board vakantie2. Vervoer en opslag
  Wanneer je een sup board koopt wil je deze op een goede plek opslaan. Een hardboard neemt daarbij veel ruimte in op jouw zolder of garage. De meeste opblaasbare sup boards zijn compact op te vouwen en worden geleverd met een handige draagtas. Zo heb je al snel een plaatsje in jouw opslag gevonden en beschadigd deze minder snel.

  Wellicht woon je niet dicht bij het water, of wil je afwisselen qua sup locaties. Dan is ook het vervoer van het board een kritisch punt om rekening mee te houden. Wederom is een hardboard een uitdaging om mee te nemen. Je moet deze dan bevestigen op het dak van de auto of vervoeren in een aanhangwagen. Wees hierbij voorzichtig, je wilt het board niet beschadigen. Daarna moet je nog (een eind) naar het water lopen met het gewicht van de sup plank op je schouder. Een opblaasbaar board neem je mee in de draagtas en leg je in de auto. Ook kun je een inflatable sup zelfs meenemen op vakantie. Hou er wel rekening dat je het board dus aangekomen bij het water nog moet oppompen.

  +  Minder opbergruimte nodig
  +  Makkelijk vervoeren in een draagtas
  +  Makkelijker en minder zwaar dragen naar het water
  +  Minder kans op beschadigingen tijdens opslaan of vervoeren
  Het board moet nog wel opgeblazen worden
  -  Je moet altijd een (elektrische) pomp meenemen

  3. Kosten
  De kosten van een opblaasbaar sup board zijn heel anders dan bij een hardboard. Wanneer we deze twee typen sups met elkaar vergelijken zie je een groot verschil in prijs. De prijs van een goed opblaasbaar sup board ligt rond de €350 - €500,-. Dat terwijl een hardboard (afhankelijk van het model) vaak tussen de €1100 en €1200 ligt. Hou daarnaast ook nog rekening met de benodigde accessoires (rugtas, peddel, vinnen, pomp, enkelkoord en reparatieset) en of deze samen met het board meegeleverd worden. Bij WANNAsup zijn alle opblaasbare sup boards inclusief de benodigde accessoires.

  +  Goedkoper dan hardboard
  !  Let er op of de prijs inclusief accessoires is

  4. Prestaties
  Opblaasbare sup boards zijn in vele opzichten beter dan hardboards. De drop-stitch en fushion technieken en andere sup technologieën die worden toegepast zorgen ervoor dat de boarden steeds betere prestaties krijgen.

  Echter behaal je (als ervaren supper) de allerbeste prestaties met een hardboard. Doordat de sup van een hard materiaal is gemaakt, zorgt dit voor een betere wendbaarheid. Ook is de glide, de souplesse waarmee het board over het water glijdt nog beter dan bij een opblaasbaar board. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je makkelijker en sneller bochten kunt maken. Je bent sneller en het is makkelijker golven op te vangen.

  +  Meer stabiliteit
  +  Steeds meer geavanceerdere board technologieën
  -  Minder wendbaar
  -  Minder snelheid
  -  Moeilijker om golven op te vangen


  Opblaasbaar sup board yoga

  5. Mogelijkheden
  Regulier stand up paddelen kan zowel op een inflatable sup board als op een hardboard. Maar in tegenstelling tot een hardboard kun je een opblaasbare sup voor veel meer doeleindes gebruiken. Zo kun je vanwege de stabiele ligging een inflatable board ook gebruiken voor workouts, fitness en yoga trainingen. Het is zelfs mogelijk om op dit type board je visspullen mee te nemen en te gaan sup vissen. Daarnaast zijn sommige opblaasbare boards uit te breiden met een honden- of kajak zitje. Zo kun je jouw trouwe viervoeter met je meenemen of de sup eenvoudig ombouwen tot kajak op zittend te peddelen.  

  Geschikt voor workouts, fitness en yoga
  +  Uit te breiden met honden of kajak-zitje


  6. Duurzaamheid
  Waar je wellicht zult verwachten dat harde sup boards meer duurzaam zijn dan inflatable sups, is dit niet het geval. Hard boards kunnen veel sneller beschadigen. Dit kan bij de opslag of het vervoer, maar ook als je langst een scherpe of harde rand supt. Bij een beschadiging moet je die zo snel mogelijk repareren. Want hoewel het materiaal hard is, is dit ook erg kwetsbaar.

  Een opblaasbare sup is veel flexibeler met minder kans op beschadigingen. Wel is dit afhankelijk van de technologie die is toegepast bij het board. Met sup technologie bedoelen we hoeveelheid draden die gespannen zijn om de boven- en onderkant met elkaar te verbinden. Een single layer drop-stitch opblaasbare sup is kwetsbaarder dan een double layer fusion sup board. Maar welke technologie een inflatable board ook heeft, deze is altijd duurzamer dan een hardboard.

  Duurzamer dan hardboard
  Minder snel beschadigingen
  +  Opblaasbaar board gaat langer mee

  Aankoopgids WANNAsup

  Opblaasbaar sup board kopen?

  Wil je graag meer weten over suppen en het kopen van een sup? Download dan onze gratis aankoopgids met al onze sup tips en advies. Zo heb je alle informatie in handen om te gaan starten met Stan Up Paddelen. Of bekijk direct ons aanbod aan opblaasbare sup boards en accessoires.

   

  Download de aankoopgids

  Sup board kopen