Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wat is suppen?

  Vrouw op sup

  Suppen, ook wel peddelsurfen genoemd, is een sport waarbij je op een sup board staat en jezelf met een peddel voortbeweegt. SUP staat voor Stand Up Paddle. Suppen wordt op veel verschillende plekken gedaan, zoals grachten, binnenwateren, op de zee en op meren.

  Waar komt suppen vandaan?

  Suppen kent zijn roots in Hawaii. De surfleraren gebruiken tijdens de surfles een peddel, zodat zij zich makkelijker door het water kunnen begeven. Het is ook makkelijker om de golven staand aan te zien komen, wat natuurlijk ideaal is voor de surfleraar. Suppen is daarna, mede dankzij een aantal surflegendes die regelmatig op een sup te zien waren, elk jaar steeds populairder geworden.

  Wat heb je nodig om te suppen?

  Om te suppen heb je een aantal dingen nodig. Zo heb je natuurlijk een sup board nodig om op te suppen. Daarnaast gebruik je een peddel om jezelf door het water te voortbewegen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere dingen nodig die het suppen makkelijker en comfortabeler kunnen maken. Om te suppen heb je de volgende zaken nodig:

  • Een sup boardWaar je op staat tijdens het suppen;
  • Een peddelom jezelf door het water te bewegen;
  • Een enkelleashzodat je je sup niet kwijtraakt wanneer je van de sup valt;
  • Een pompom de sup op te pompen wanneer je gaat suppen. Je kan ook voor een elektrische pomp kiezen om het jezelf nog makkelijker te maken;
  • Sup vinnenzodat je stabiel en makkelijk in het water blijft liggen.

   

  Wanneer je een sup koopt bij WANNAsup krijg je een volledig pakket met gratis accessoires erbij, zodat je direct aan de slag kan met je sup.

   

  Bekijk onze sup boards

   

  Wat kan je doen met een sup?

  Naast het suppen zelf zijn er nog allerlei andere activiteiten die je kan doen op een sup. Afhankelijk van wat je wilt doen, is het belangrijk dat je de juiste sup uitkiest die bij jouw activiteit past. Wil je bijvoorbeeld sup yoga doen? Dan is het logisch om een sup te kopen die stabiel in het water ligt, zodat je er niet snel af valt. Wanneer je bijvoorbeeld graag aan sup wedstrijden wil meedoen, heb je een heel ander type sup nodig dat gemaakt is om snelheid mee te maken.

  Voordelen van een sup ten opzichte van een sufplank

  Suppen kent zijn oorsprong uit het surfen, maar wat is eigenlijk het verschil tussen een sup board en een surfplank?

  • Sup boards zijn lichter, waardoor ze makkelijker te tillen en vervoeren zijn;
  • Sup boards liggen stabieler in het water, waardoor je minder snel ervan af kan vallen. Hierdoor is een sup board erg geschikt voor beginners en recreanten.
  • Er zijn allerlei soorten sups, van opblaasbare sups tot houten sups, elk met hun eigen specialismes.

  Meer weten over sup boards?

  Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over welk sup board je bijvoorbeeld het beste kan kopen? Kijk eens in onze aankoopgids. Hiermee helpen we je op weg om de beste sup voor jou te kiezen.

   

  Bekijk de sup board aankoopgids

   

  Sup vormen

  Ben je benieuwd naar activiteiten die je kan doen op een sup? Kijk eens op onze pagina over sup vormen. Hierin wordt meer verteld over deze activiteiten, zoals het touren op een rivier, suppen met je hond of sup yoga.

   

  Bekijk de sup vormen